Creveti inabusiti
PrinteazaO reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc, castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si piper.
- 500 g creveţi
- 100 g carne grasă de porc
- 200 g castane comestibile
- 9 linguri ulei de arahide
- 2 ouă
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 2 linguri faină
- 2 linguri vin
- 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
- piper, după gust
Mod de preparare:
Creveţii se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Castanele se decojesc, se spală şi se taie în bucăţi. Carnea, tăiată mărunt, se amestecă bine cu castanele, creveţii, ouăle, taina dizolvată în apă, vinul, bicarbonatul şi piperul.
Se pregătesc chifteluţe din aceste ingrediente şi sc pun la prăjit într-o tigaie cu uleiul de arahide bine încins. Se presează în timpul pregătirii cu un cuţit lat, trecut prin ulei. Când s-au prăjit, se scot şi se lasă să se scurgă bine. în uleiul rămas se pune ghimbirul şi se lasă până cc începe să-şi degaje aroma.
Se toarnă deasupra o jumătate de ceaşcă cu apă fierbinte şi se pun chifteluţele. Se lasă până ce se pătrund bine cu sos, la foc mic.
Poftă bună!