Piept de rata cu rodie
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 400 g piept de raţă
- 5 haşme
- 1 pahar de vin roşu
- 1 cană de supă de pui
- 1 cană de boabe de rodie
- 50 g unt
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Scoateţi grăsimea din pieptul de raţă şi puneţi-l să se rumenească într-o tigaie de teflon unsă cu puţin unt.
Treceţi carnea într-o tavă cu 2 linguri de ulei şi rumeniţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, timp de 15 minute.
Curăţaţi haşma şi tăiaţi-o felii nu prea subţiri.
Scoateţi sosul format în tava cu raţa şi în el căliţi haşma, adăugând şi puţin unt. Stropiţi cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc potrivit.
Adăugaţi supa, potriviţi de piper şi, dacă e nevoie, de sare, după care continuaţi fierberea sosului încă 10 minute.
Puneţi boabele de rodie, mai fierbeţi câteva minute, până se va îngroşa sosul.
Scoateţi pieptul de raţă din cuptor, tăiaţi-l felii şi serviţi-l cu sosul de rodii.
Piept de rata cu rodie
Poftă bună!
Vreau sa incerc si eu reteta asta