Salata de rosii cu kiwi, ciuperci si nasturel
PrinteazaO reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din: frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare, piper negru si ulei de masline.
- 125 g frunze de năsturel
- 2 fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri
- 125 g ciuperci, de exemplu ghebe, tăiate cât mai fin
- 250 g roşii, tăiate felii
pentru sos:
- 1 linguriţă oţet de vin roşu
- sare şi piper negru
- 4 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare:
Se aranjează într-un castron un pat din frunze de năsturel, apoi se pun deasupra felii de kiwi, ciuperci şi roşii. Pentru sos, se toarnă otet într-un castron mic, se sărează şi se piperează după gust şi se amestecă pentru a dizolva sarea.
Se adaugă uleiul şi se amestecă din nou. Chiar înainte de a se servi, se toarnă cu grijă sosul peste salată, astfel încât să nu se deranjeze aranjamentul.
Se pot adăuga flori de chives galben-roşiatice sau de lavandă, dacă este sezonul acestora, pentru a obţine o pată de culoare.
Salata de rosii cu kiwi, ciuperci si nasturel
Poftă bună!