Salata de rosii cu kiwi, ciuperci si nasturel

Printeaza

O reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din: frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare, piper negru si ulei de masline.

Ingrediente:Salata de rosii cu kiwi, ciuperci si nasturel

  • 125 g frunze de năsturel
  • 2 fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri
  • 125 g ciuperci, de exemplu ghebe, tăiate cât mai fin
  • 250 g roşii, tăiate felii

pentru sos:

  • 1 linguriţă oţet de vin roşu
  • sare şi piper negru
  • 4 linguriţe ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se aranjează într-un castron un pat din frunze de năsturel, apoi se pun deasupra felii de kiwi, ciuperci şi roşii. Pentru sos, se toarnă otet într-un castron mic, se sărează şi se piperează după gust şi se amestecă pentru a dizolva sarea.

Se adaugă uleiul şi se amestecă din nou. Chiar înainte de a se servi, se toarnă cu grijă sosul peste salată, astfel încât să nu se deranjeze aranjamentul.

Se pot adăuga flori de chives galben-roşiatice sau de lavandă, dacă este sezonul acestora, pentru a obţine o pată de culoare.

Salata de rosii cu kiwi, ciuperci si nasturel

Salata de rosii cu kiwi, ciuperci si nasturel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.