Compot de mango

Printeaza

Compot de mangoSe decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâm­burele lemnos.

Cu un instru­ment special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc.

Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g zahăr; se lasă să fiarbă siropul până îşi reduce volu­mul la jumătate. Apoi se adau­gă pulpa de mango şi se în­călzeşte puţin.

Se adaugă apoi busuioc şi piper asortat proaspăt râşnit.

Compotul de mango se serveşte pe farfurii, alături de câte o porţie de îngheţată de vanilie şi se ornează cu frunze proaspete de busuioc.

Compot de mango

Compot de mango

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 


Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot de piersici cu capsuni

Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]

Compot_de_ananas_cu_cirese

Compot de ananas cu cirese

Compot de ananas cu cirese din: ananas, cirese, zahar, menta. Ingrediente: 1 ananas mare 100 g cireşe zahăr frunze de mentă     Mod de preparare: Cureţi ananasul, îl tai felii şi îndepărtezi mijlocul tare. Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Pui fructele, cu câteva frunze de mentă, în borcane de 800 de […]

 

Compot de cireşe

Compot de cirese dulci

Compot de cirese dulci din: cirese, apa, zahar. Ingrediente: 2 kg cireşe 2 l apă 750 g zahăr 5-6 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le aşezi în borcane de 800 de grame. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi una de zahăr vanilat. Torni […]

 

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot de prune brumarii cu mirodenii

Compot de prune brumarii cu mirodenii din: prune, zahar de mesteacan, lamaie, cuisoare, badian, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 800 g prune brumării (proaspete sau congelate) 1 lingură zahăr de mesteacăn 1 lămâie 4 cuişoare 4 steluţe de badian 1/2 păstaie de vanilie 1 baton de scorţişoară   Mod de preparare: Luaţi trei fâşii de coajă de pe […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.