Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]
Compot de mango
PrinteazaSe decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâmburele lemnos.
Cu un instrument special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc.
Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g zahăr; se lasă să fiarbă siropul până îşi reduce volumul la jumătate. Apoi se adaugă pulpa de mango şi se încălzeşte puţin.
Se adaugă apoi busuioc şi piper asortat proaspăt râşnit.
Compotul de mango se serveşte pe farfurii, alături de câte o porţie de îngheţată de vanilie şi se ornează cu frunze proaspete de busuioc.
Compot de mango
Poftă bună!
Compot de ananas cu cirese
Compot de ananas cu cirese din: ananas, cirese, zahar, menta. Ingrediente: 1 ananas mare 100 g cireşe zahăr frunze de mentă Mod de preparare: Cureţi ananasul, îl tai felii şi îndepărtezi mijlocul tare. Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Pui fructele, cu câteva frunze de mentă, în borcane de 800 de […]
Compot de cirese dulci
Compot de cirese dulci din: cirese, apa, zahar. Ingrediente: 2 kg cireşe 2 l apă 750 g zahăr 5-6 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le aşezi în borcane de 800 de grame. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi una de zahăr vanilat. Torni […]
Compot de prune brumarii cu mirodenii
Compot de prune brumarii cu mirodenii din: prune, zahar de mesteacan, lamaie, cuisoare, badian, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 800 g prune brumării (proaspete sau congelate) 1 lingură zahăr de mesteacăn 1 lămâie 4 cuişoare 4 steluţe de badian 1/2 păstaie de vanilie 1 baton de scorţişoară Mod de preparare: Luaţi trei fâşii de coajă de pe […]
Pofta buna!