Omleta pufoasa cu rosii si busuioc
PrinteazaSe separă albuşurile şi se bat gălbenuşurile cu 1 linguriţă de apă, 2 linguri de frunze de busuioc verde mărunţii 4 roşii prunişoară curăţate de seminţe şi tocate şi se presară piper după gust.
Se bat albuşurile spumă. Se încorporează 1 lingură de spumă în compoziţia de gălbenuşuri cu verdeaţă, apoi se încorporează cu grijă şi restul.
Se încinge grătarul din cuptor. Se topesc 2 linguriţe de unt într-o tigaie şi se toarnă amestecul de ouă şi roşii. Se coace la foc mic 2-3 minute sau până când omleta s-a rumenit pe dedesubt.
Se pune tigaia sub grătar şi se lasă 2-3 minute sau până când devine aurie si se umflă. Se pliază omleta în două, se aşază pe o farfurie caldă şi se serveşte.
Poftă bună!