Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci
PrinteazaPiept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi dulci
- 1 legătură ceapă verde
- 2 ouă
- 1 lingură ghimbir proaspăt ras
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 600 g piept de curcan
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii dulci, se spală şi se rad. Se taie ceapa verde rondele. Ambele se amestecă împreună cu ouăle şi ghimbirul, sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se împarte în două compoziţia de cartofi.
Se încinge untul într-o tigaie şi se pun câte o lingură dintr-o jumătate din compoziţia de cartofi; se aplatizează şi se prăjesc chifteluţele cca 4 min. pe fiecare parte, până devin rumene-aurii.
Se scot, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Carnea se taie in patru, se sareaza si se pipereaza; se aseaza peste chiftelute si se acopera cu restul din compozitia de cartofi dulci.
Se coace totul la cuptor circa 25 de minute. Se scoate carnea, se aseaza pe farfurii si se orneaza cu patrunjel. Se poate oferi o garnitura de legume asortate.
Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci
Poftă bună!