Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci

Printeaza

Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi dulci
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 ouă
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 600 g piept de curcan

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii dulci, se spală şi se rad. Se taie ceapa ver­de rondele. Ambele se amestecă împreună cu ouăle şi ghimbirul, sare şi piper.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se împarte în două compoziţia de cartofi.

Se încinge untul într-o ti­gaie şi se pun câte o lingură dintr-o jumătate din compoziţia de cartofi; se aplatizează şi se prăjesc chifteluţele cca 4 min. pe fieca­re parte, până devin rumene-aurii.

Se scot, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Carnea se taie in patru, se sareaza si se pipereaza; se aseaza peste chiftelute si se acopera cu restul din compozitia de cartofi dulci.

Se coace totul la cuptor circa 25 de minute. Se scoate carnea, se aseaza pe farfurii si se orneaza cu patrunjel. Se poate oferi o garnitura de legume asortate.

Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.