Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

Printeaza

O reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume, maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 praz
  • 100 g pancetta, într-o singură felie
  • 11 supă de legume
  • 1 linguriţă de maghiran
  • crutoane
  • 30 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi cartofii în bucăţi. Puneţi-i la fiert într-o oală cu apă cu sare, timp de 12-15 minute. între timp, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o, curăţaţi şi tăiaţi rondele morcovul, prazul şi ţelina.

Tocaţi mărunt pancetta şi rumeniţi-o într-o crăticioară cu ulei extravirgin de măsline, 5 minute. Adăugaţi zarzavaturile şi ames­tecaţi încă 10 minute. Scurgeţi cartofii şi zdrobiţii cu un tel.

Turnaţi supa de legume caldă într-o oală împreună cu zarzavatul, adăugaţi cartofii, potriviţi de sare şi de piper şi lăsaţi totul să fiarbă 30 de minute, amestecând din când în când.

După ce e gata, presăraţi în supă maghi­ran, amestecaţi şi faceţi porţii în castronele rezistente la căldură. Ornaţi-le pe fiecare în parte cu crutoane, presăraţi deasupra parmezan ras şi puneţi-le sub grătarul cup­torului încă 10 minute. Aduceţi-le la masă fierbinţi.

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

Supă de cartofi cu parmezan si crutoane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.