Supă de cartofi cu parmezan si crutoane
PrinteazaO reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume, maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 300 g cartofi
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 tulpină de ţelină
- 1 praz
- 100 g pancetta, într-o singură felie
- 11 supă de legume
- 1 linguriţă de maghiran
- crutoane
- 30 g parmezan ras
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi cartofii în bucăţi. Puneţi-i la fiert într-o oală cu apă cu sare, timp de 12-15 minute. între timp, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o, curăţaţi şi tăiaţi rondele morcovul, prazul şi ţelina.
Tocaţi mărunt pancetta şi rumeniţi-o într-o crăticioară cu ulei extravirgin de măsline, 5 minute. Adăugaţi zarzavaturile şi amestecaţi încă 10 minute. Scurgeţi cartofii şi zdrobiţii cu un tel.
Turnaţi supa de legume caldă într-o oală împreună cu zarzavatul, adăugaţi cartofii, potriviţi de sare şi de piper şi lăsaţi totul să fiarbă 30 de minute, amestecând din când în când.
După ce e gata, presăraţi în supă maghiran, amestecaţi şi faceţi porţii în castronele rezistente la căldură. Ornaţi-le pe fiecare în parte cu crutoane, presăraţi deasupra parmezan ras şi puneţi-le sub grătarul cuptorului încă 10 minute. Aduceţi-le la masă fierbinţi.
Supă de cartofi cu parmezan si crutoane
Poftă bună!