Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Printeaza

O reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Supă pasată de fasole albă cu ceapă

  • 400 g fasole albă, mare, fiartă
  • 0,5 l supă de pul
  • 1 dl smântână
  • 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt
  • 1 ceapă de mărime potrivită
  • 4 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Mixaţi fasolea şi turnaţi crema obţinută într-o oală, adăugând supa de pui şi smântână. Puneţi-o pe foc, amestecaţi, puneţi şi jumă­tate din frunzuliţele de cimbrişor şi lăsaţi supa să scadă 15 minute până obţineţi o cremă de consistenţă potrivită. Potriviţi de sare şi de piper, acoperiţi şi puneţi deoparte.

Curăţaţi şi feliaţi nu prea subţire ceapa, daţi rondelele prin făină şi prăjiţi-le în mult ulei. Scoateţi rondelele cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, pentru a elimina grăsimea, apoi păstraţi-le la căldură.

Puneţi supa pasată de fasole în castroane mici individuale şi ornaţi cu câteva rondele de ceapă. Presăraţi deasupra frunzuliţele de cimbrişor rămase şi piper negru din abundenţă. Aduceţi la masă supa călduţă.

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.