Supă pasată de fasole albă cu ceapă
PrinteazaO reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper.
- 400 g fasole albă, mare, fiartă
- 0,5 l supă de pul
- 1 dl smântână
- 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt
- 1 ceapă de mărime potrivită
- 4 linguri de făină
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mixaţi fasolea şi turnaţi crema obţinută într-o oală, adăugând supa de pui şi smântână. Puneţi-o pe foc, amestecaţi, puneţi şi jumătate din frunzuliţele de cimbrişor şi lăsaţi supa să scadă 15 minute până obţineţi o cremă de consistenţă potrivită. Potriviţi de sare şi de piper, acoperiţi şi puneţi deoparte.
Curăţaţi şi feliaţi nu prea subţire ceapa, daţi rondelele prin făină şi prăjiţi-le în mult ulei. Scoateţi rondelele cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, pentru a elimina grăsimea, apoi păstraţi-le la căldură.
Puneţi supa pasată de fasole în castroane mici individuale şi ornaţi cu câteva rondele de ceapă. Presăraţi deasupra frunzuliţele de cimbrişor rămase şi piper negru din abundenţă. Aduceţi la masă supa călduţă.
Supă pasată de fasole albă cu ceapă
Poftă bună!