Ravioli cu nuci

Printeaza

O reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.

Ingrediente:Ravioli cu nuci

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g roşii uscate conservate în ulei
  • 125 g mozzarella
  • 2 linguri miez de nucă
  • 1 albuş
  • salvie
  • 4 linguri unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, ouă, gălbenuş, ulei, 1/2 lin­guriţă sare şi eventual puţină apă. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se prepară umplutura: se lasă să se scurgă roşiile, apoi se taie mărunt, ca şi brânza şi nucile.

Se amestecă şi se piperează. Se împarte aluatul în două şi se întinde o foaie subţire pe planşeta tapetată cu puţină făină. Pe jumătate din foaie se aşază câte o linguriţă de umplu­tură la intervale de 4 cm. Marginile se ung cu albuş şi se aşază deasupra a doua foaie de aluat; se presează de jur- împrejurul umpluturii.

Se decupează pătratele, pentru a se obţine ravioli; se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă 4-5 min. la foc moale. Apoi se călesc în unt, cu frunze de salvie. Se presară parmezan şi piper din râşniţă.

Ravioli cu nuci

Ravioli cu nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.