Ravioli cu nuci
PrinteazaO reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.
- 300 g făină
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 1 lingură ulei de măsline
- 50 g roşii uscate conservate în ulei
- 125 g mozzarella
- 2 linguri miez de nucă
- 1 albuş
- salvie
- 4 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, ouă, gălbenuş, ulei, 1/2 linguriţă sare şi eventual puţină apă. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se prepară umplutura: se lasă să se scurgă roşiile, apoi se taie mărunt, ca şi brânza şi nucile.
Se amestecă şi se piperează. Se împarte aluatul în două şi se întinde o foaie subţire pe planşeta tapetată cu puţină făină. Pe jumătate din foaie se aşază câte o linguriţă de umplutură la intervale de 4 cm. Marginile se ung cu albuş şi se aşază deasupra a doua foaie de aluat; se presează de jur- împrejurul umpluturii.
Se decupează pătratele, pentru a se obţine ravioli; se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă 4-5 min. la foc moale. Apoi se călesc în unt, cu frunze de salvie. Se presară parmezan şi piper din râşniţă.
Ravioli cu nuci
Poftă bună!