Ravioli cu ricotta şi lămaie
PrinteazaO reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare.
- 400 g făină
- 3 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură ulei de măsline
- 300 g ricotta
- 60 g parmezan ras
- 2 linguri pesmet alb
- coaja rasă de la o lămâie
- nucşoară
- 8 linguriţe pesto
- sare
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, 2 ouă, gălbenuşuri, ulei şi cca 1 linguriţă de sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 min. Pentru umplutură, se amestecă brânza cu parmezan, pesmet, coajă de lămâie, ou, sare, piper şi nucşoară.
Se împarte aluatul în două şi se întind 2 foi pe planşeta tapetată cu puţină făină. Pe o foaie se aşază câte o linguriţă de umplutură la intervale de 10 cm; se unge aluatul din jurul insulelor de umplutură cu puţină apă. Se aşază deasupra a doua foaie de aluat şi se presează în jurul umpluturii.
Se decupează pătrate mari. Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se reduce focul şi se lasă să fiarbă 4-5 min. Se scurg şi se servesc cu pesto.
Ravioli cu ricotta şi lămâie
Poftă bună!