Ravioli cu ricotta şi lămaie

Printeaza

O reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare.

Ingrediente:Ravioli cu ricotta şi lămaie

  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 300 g ricotta
  • 60 g parmezan ras
  • 2 linguri pesmet alb
  • coaja rasă de la o lămâie
  • nucşoară
  • 8 linguriţe pesto
  • sare

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, 2 ouă, gălbenuşuri, ulei şi cca 1 linguriţă de sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 60 min. Pentru umplutură, se amestecă brânza cu parmezan, pes­met, coajă de lămâie, ou, sare, piper şi nucşoară.

Se împarte aluatul în două şi se întind 2 foi pe planşeta tapetată cu puţină făină. Pe o foaie se aşază câte o linguriţă de umplutură la in­tervale de 10 cm; se unge aluatul din jurul insulelor de umplu­tură cu puţină apă. Se aşază deasupra a doua foaie de aluat şi se presează în jurul umpluturii.

Se decupează pătrate mari. Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se reduce focul şi se lasă să fiarbă 4-5 min. Se scurg şi se servesc cu pesto.

Ravioli cu ricotta şi lămâie

Ravioli cu ricotta şi lămaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.