Răcoritoare cu rubarbă

Printeaza

O reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie si apa minerala.

Ingrediente:Răcoritoare cu rubarbă

  • 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime
  • 7-8 linguri zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 600 ml apă minerală

 

Mod de preparare:

Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de apă într-o cratiţă de inox la fiert. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce flacăra şi se mai fierbe 5 minute sau până când rubarba începe să se rupă.

Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească 1 oră. 2 Se strecoară, păstrând lichidul şi aruncând pulpa. Se mai răceşte lichidul 45 de minute.

Se combină cantităţi egale de sirop de rubarbă cu apă minerală în fiecare pahar şi se serveşte.

Pentru un cocktail cu alcool se adaugă un strop-două de Pernod, care va da o aromă subtilă de anason.

Incoming search terms:

  • suc de rubarba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.