Răcoritoare cu rubarbă
PrinteazaO reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie si apa minerala.
- 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime
- 7-8 linguri zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
- 600 ml apă minerală
Mod de preparare:
Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de apă într-o cratiţă de inox la fiert. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce flacăra şi se mai fierbe 5 minute sau până când rubarba începe să se rupă.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească 1 oră. 2 Se strecoară, păstrând lichidul şi aruncând pulpa. Se mai răceşte lichidul 45 de minute.
Se combină cantităţi egale de sirop de rubarbă cu apă minerală în fiecare pahar şi se serveşte.
Pentru un cocktail cu alcool se adaugă un strop-două de Pernod, care va da o aromă subtilă de anason.
Incoming search terms:
- suc de rubarba