Pasta al forno cu carne şi caşcaval
PrinteazaO reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt.
- 300 g conchiglie (paste-scoici umplute)
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 2 linguri ulei
- 500 g carne tocată
- 1 lingură bulion
- 1 conservă mică roşii decojite
- 1 linguriţă frunzuliţe de cimbru
- 300 ml smântână
- 2 ouă
- 100 g caşcaval ras
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente în apă clocotită cu sare şi se lasă să se scurgă.
Se căleşte usturoiul în ulei şi se adaugă carnea tocată; se prăjeşte până ce devine sfărâmicioasă.
Se toarnă bulionul şi se căleşte, apoi se adaugă roşiile şi 100 ml smântână; se fierbe cca 15 min.
Se adaugă cimbru, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Pastele se umplu cu came, cu ajutorul unei linguriţe şi se aşază într-o formă de sufleu.
Ouăle se bat cu restul de smântână şi caşcaval, sare şi piper şi se toarnă peste paste.
Se presară parmezanul şi fulgi de unt; se lasă să se rumenească 25-30 min. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Pasta al forno cu carne şi caşcaval
Poftă bună!
Incoming search terms:
- penne al forno reteta