Roşii crocante la cuptor
PrinteazaO reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina, ceapa, paine, oregano, cascaval si unt.
- 8 roşii
- sare
- piper
- 150 g slănină tăiată cubuleţe
- 1 ceapă tocată
- 4 felii de pâine tăiate cubuleţe
- 1-2 linguriţe oregano
- 1-2 linguri caşcaval ras
- unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se taie capacul de la roşii, cu o lingură se scoate miezul, se pune deoparte. Tomatele golite se aşază într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt.
Slăninuţa se taie cubuleţe, se prăjeşte puţin, apoi se adaugă ceapa tocată, se prăjesc puţin împreună, după care se pun cu- buleţele de pâine şi se rumenesc şi acestea.
Se adaugă cam jumătate din miezul păstrat de la tomate, se amestecă totul cu grijă.
Cu acest amestec se umplu tomatele. Se condimentează cu sare şi piper. Se acoperă tomatele umplute cu capacul lor, se presară cu brânza rasă şi cu fulgii de unt.
Restul de pulpă păstrată se dispune în vas, în jurul tomatelor umplute. Se dă la cuptor şi se gratinează cca 15-20 min.
Roşii crocante la cuptor
Poftă bună!