Spagetti cu somon si marar

Printeaza

Spagetti cu somon si mararSpagetti cu somon si marar

Ingrediente:

  • 400 g spaghetti
  • sare
  • 250 g file de somon
  • 1/2 legătură de mărar
  • 300 g smântână
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 3 linguriţe de coajă de lămâie proaspătă

 

Mod de preparare:

Fierbi spaghetti în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fileul de somon îl speli, îl ştergi uşor cu un şervet cu­rat de bucătărie, îl tai în felii. Mărarul îl speli şi-l zvânţi de apă, după care îl toci mărunt.

Intr-o tigaie pui la fiert la foc iute, pentru 2-3 minute, smântână cu sare, piper şi coaja de la lămâie. Reduci focul şi pui în tigaie feliile de somon. Laşi un pic să se întrepătrundă gusturile şi condimentezi. Din apa în care au fiert pastele, reţii o cană, restul o arunci şi pui pastele la scurs.

Pui cu grijă în tigaia cu sos spaghetele şi mărarul tocat, iar dacă e nevoie mai diluezi cu apa reţinută de la fiert. Spaghetti cu somon sunt servite călduţe.

Pastele le fierbi în apă suficientă (pentru a evita lipirea între ele şi de vasul în care sunt fierte), în care adaugi puţină sare (ca apa să atingă o temperatură mai mare) pastele nu le acoperi în tim­pul fierberii, căci granulele de amidon vor absorbi prea multa apă

După scurgerea apei de fierbere, nu clăteşti pastele pentru a nu pierde nutrienţi valoroşi.

Spagetti cu somon si marar

Spagetti_cu_somon_si_marar.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.