Spagetti cu somon si marar
PrinteazaIngrediente:
- 400 g spaghetti
- sare
- 250 g file de somon
- 1/2 legătură de mărar
- 300 g smântână
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 3 linguriţe de coajă de lămâie proaspătă
Mod de preparare:
Fierbi spaghetti în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fileul de somon îl speli, îl ştergi uşor cu un şervet curat de bucătărie, îl tai în felii. Mărarul îl speli şi-l zvânţi de apă, după care îl toci mărunt.
Intr-o tigaie pui la fiert la foc iute, pentru 2-3 minute, smântână cu sare, piper şi coaja de la lămâie. Reduci focul şi pui în tigaie feliile de somon. Laşi un pic să se întrepătrundă gusturile şi condimentezi. Din apa în care au fiert pastele, reţii o cană, restul o arunci şi pui pastele la scurs.
Pui cu grijă în tigaia cu sos spaghetele şi mărarul tocat, iar dacă e nevoie mai diluezi cu apa reţinută de la fiert. Spaghetti cu somon sunt servite călduţe.
Pastele le fierbi în apă suficientă (pentru a evita lipirea între ele şi de vasul în care sunt fierte), în care adaugi puţină sare (ca apa să atingă o temperatură mai mare) pastele nu le acoperi în timpul fierberii, căci granulele de amidon vor absorbi prea multa apă
După scurgerea apei de fierbere, nu clăteşti pastele pentru a nu pierde nutrienţi valoroşi.
Spagetti cu somon si marar
Pofta buna!