Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

Printeaza

Crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie.

Ingrediente:

  • 3 dl lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 4 linguri de făină
  • 80 g praf de cacao amară
  • coaja de la 1 lămâie
  • 70 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată amăruie

 

Mod de preparare:

Incălziţi într-o crăticioară laptele cu coaja de lămâie; stingeţi focul înainte să dea în clocot.

Intr-o cratiţă, bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi încorporaţi făina trecută prin sită şi lapte­le cald.

Puneţi-le pe aragaz la foc potrivit şi lăsaţi-le să fiarbă circa 10 minute, ameste­când continuu, până se întăreşte crema.

Scoateţi coaja de lămâie şi turnaţi crema într-un castron, adăugaţi cacao, amestecaţi bine, apoi împărţiţi crema de ciocolată în cupe individuale şi lăsaţi-o să se răcească la frigider cel puţin 2 ore.

Cam cu jumătate de oră înainte de a o servi, topiţi ciocolata albă în bain-marie la foc potrivit, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Decoraţi.suprafaţa cremei cu cio­colata albă topită, completaţi cu solzişori de ciocolată amăruie, apoi puneţi iar cupele în frigider, până când le serviţi.

 

Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.