Supă de bere cu hamei
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei, ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper.
- 750 cl bere neagră tare şi densă
- 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi
- 65 g ceapă
- 100 g cartofi
- 6 linguri de crutoane
- 50 g unt
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa, puneţi-o într-o cratiţă şi căli- ţi-o în unt la foc mic. Adăugaţi în cratiţă cartofii tăiaţi cubuleţe şi rumeniţi-i câteva minute.
Tăiaţi lăstarii de hamei, puneţi-i peste celelalte ingrediente călite şi mai fierbeţi câteva minute la foc potrivit. Stropiţi cu berea şi fierbeţi cam jumătate de oră.
Când e gata, turnaţi supa în vasul mixerului şi folosiţi-l să obţineţi o cremă. Potriviţi de sare şi de piper şi serviţi în farfurii adânci individuale, ornând, după gust, cu crutoane. Ca băutură, serviţi aceeaşi bere utilizată la prepararea supei.
Supă de bere cu hamei
Poftă bună!
Nu am mancat niciodata asa ceva