Pateuri cu roşii şi vinete
PrinteazaO reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina, apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
pentru foitaj:
- 100 g faină albă
- 50 ml apă
- 125 g margarină
- sare
- 1 ou
pentru umplutură:
- 300 g vinete
- 250 g roşii
- 120 g mozzarella
- 5-6 frunze de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Orepară aluatul. Intinde-1 pe planşeta presărată cu faină şi taie din el triunghiuri cu latura de circa 7-8 cm. Aşază triunghiurile pe o tavă. Unge-le cu ou bătut şi presară-le cu puţină sare. Pune-le în cuptorul încălzit la 180° C şi coace-le timp de 15-20 de minute.
Curăţă vinetele de coajă, taie-le cuburi şi opăreşte-le 2-3 minute, apoi scurge-le şi lasă-le să se răcească. Opăreşte roşiile şi curăţă-le de pieliţă, îndepărtează partea cu seminţe şi taie-le cubuleţe. Taie şi mozzarella în cuburi.
Căleşte usturoiul într-o tigaie cu ulei încins, adaugă vinetele, frunzele de busuioc tăiate mărunt şi roşiile, condimentează cu sare şi piper, după gust.
Fierbe amestecul timp de 2-3 minute, încorporează brânza tăiată şi amestecă. Despică triunghiurile şi umple-le cu compoziţia de legume şi brânză. Serveşte-le calde.
Pateuri cu roşii şi vinete
Poftă bună!