Pateuri cu roşii şi vinete

Printeaza

O reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina, apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Pateuri cu roşii şi vinete

pentru foitaj:

  • 100 g faină albă
  • 50 ml apă
  • 125 g margarină
  • sare
  • 1 ou

pentru umplutură:

  • 300 g vinete
  • 250 g roşii
  • 120 g mozzarella
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Orepară aluatul. Intinde-1 pe planşeta presărată cu faină şi taie din el triunghiuri cu latura de circa 7-8 cm. Aşază triunghiurile pe o tavă. Unge-le cu ou bătut şi presară-le cu puţină sare. Pune-le în cuptorul încălzit la 180° C şi coace-le timp de 15-20 de minute.

Curăţă vinetele de coajă, taie-le cuburi şi opăreşte-le 2-3 minute, apoi scurge-le şi lasă-le să se răcească. Opăreşte roşiile şi curăţă-le de pieliţă, înde­părtează partea cu seminţe şi taie-le cubuleţe. Taie şi mozzarella în cuburi.

Căleşte usturoiul într-o tigaie cu ulei încins, adaugă vinetele, frunzele de busuioc tăiate mărunt şi roşiile, condi­mentează cu sare şi piper, după gust.

Fierbe amestecul timp de 2-3 minute, încorporează brânza tăiată şi amestecă. Despică triunghiurile şi umple-le cu compoziţia de legume şi brânză. Serveşte-le calde.

Pateuri cu roşii şi vinete

Pateuri cu roşii şi vinete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.