Cremă de frişcă cu coulis de zmeură
PrinteazaO reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie.
- 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă
- 150 g zahăr pudră
- 3 foi de gelatină
- 2 coşuleţe cu zmeură
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi delicat zmeura. Puneţi foile de gelatină să se înmoaie în puţină apă rece. Amestecaţi într-o cratiţă smântână lichidă pentru frişcă, 100 g de zahăr şi batonul de vanilie tăiat pe lungime, puneţi-o pe foc şi lăsaţi să dea în clocot. Imediat adăugaţi gelatina stoarsă şi topiţi-o, continuând să amestecaţi.
După ce aţi strecurat preparatul printr-o sită deasă, turnaţi-l într-o formă de chec. Pe mijloc răsfiraţi câteva fructe de zmeură şi băgaţi în frigider cel puţin 3 ore.
Treceţi prin sită trei sferturi din cantitatea de zmeură, adunaţi pulpa şi zeama lor într-un castron, îndulciţi sucul cu zahărul pudră, amestecaţi bine şi puneţi în frigider coulis-ul astfel obţinut.
Cu puţin înainte de a servi desertul, cufundaţi foarte repede forma în apă caldă şi răs- turnaţi-o pe un platou. Ornaţi cu zmeura păstrată şi cu câteva linguri de coulis, servind restul într-un castronel separat.
Cremă de frişcă cu coulis de zmeură
Poftă bună!