Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

Printeaza

O reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie.

Ingrediente:Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

  • 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 foi de gelatină
  • 2 coşuleţe cu zmeură
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi scurgeţi delicat zmeura. Puneţi foile de gelatină să se înmoaie în puţină apă rece. Amestecaţi într-o cratiţă smântână lichidă pentru frişcă, 100 g de zahăr şi batonul de vanilie tăiat pe lungime, puneţi-o pe foc şi lăsaţi să dea în clocot. Imediat adăugaţi gelatina stoarsă şi topiţi-o, continuând să amestecaţi.

După ce aţi strecurat preparatul printr-o sită deasă, turnaţi-l într-o formă de chec. Pe mij­loc răsfiraţi câteva fructe de zmeură şi băgaţi în frigider cel puţin 3 ore.

Treceţi prin sită trei sferturi din cantitatea de zmeură, adunaţi pulpa şi zeama lor într-un castron, îndulciţi sucul cu zahărul pudră, amestecaţi bine şi puneţi în frigider coulis-ul astfel obţinut.

Cu puţin înainte de a servi desertul, cufun­daţi foarte repede forma în apă caldă şi răs- turnaţi-o pe un platou. Ornaţi cu zmeura păstrată şi cu câteva linguri de coulis, ser­vind restul într-un castronel separat.

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.