Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare.
- 250 g tagliatelle din faină de porumb
pentru asezonare:
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 75 g seminţe de pin
- 1 lingură miez de nucă
- 2 roşii coapte
- câteva frunze de cimbru
- sare
Mod de preparare:
Spală busuiocul şi usucă-1 bine. Curăţă căţelul de usturoi. Pune seminţele de pin, busuiocul şi un praf de sare într-un mojar. Incepe să zdrobeşti ingredientele, adăugând câte puţin ulei, şi continuă până când obţii o cremă fină şi densă.
Opăreşte roşiile 2 minute, apoi scufun- dă-le în apă rece şi decojeşte-le. Taie roşiile cubuleţe şi pune-le într-un castron cu puţină sare şi frunzuliţele de cimbru tocate. Fierbe tagliatellele în apă clocotită cu sare şi serveşte-le asezonate cu roşii şi cu pesto.
Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii
Poftă bună!