Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare.

Ingrediente:Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

  • 250 g tagliatelle din faină de porumb

pentru asezonare:

  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 75 g seminţe de pin
  • 1 lingură miez de nucă
  • 2 roşii coapte
  • câteva frunze de cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală busuiocul şi usucă-1 bine. Curăţă căţelul de usturoi. Pune semin­ţele de pin, busuiocul şi un praf de sare într-un mojar. Incepe să zdrobeşti ingredientele, adău­gând câte puţin ulei, şi continuă până când obţii o cremă fină şi densă.

Opăreşte roşiile 2 minute, apoi scufun- dă-le în apă rece şi decojeşte-le. Taie roşiile cubuleţe şi pune-le într-un castron cu puţină sare şi frunzuliţele de cim­bru tocate. Fierbe tagliatellele în apă clocotită cu sare şi serveşte-le asezonate cu roşii şi cu pesto.

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.