Bulgăraşi din seminţe

Printeaza

O reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui si sare.

Ingrediente:Bulgăraşi din seminţe

  • 200 g faină albă
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 130 ml apă
  • 1 lingură seminţe de susan
  • 1 lingură seminţe de susan negru
  • 1 lingură seminţe decojite de floarea-soarelui
  • 1 lingură seminţe decojite de dovleac
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în apa călduţă şi presară un praf de sare. Toarnă drojdia dizolvată peste faină, amestecă bine şi adaugă seminţele, tocându-le pe cele mai mari (cele de dovleac şi de floarea-soarelui) cu cuţitul.

Frământă aluatul până când devine elastic şi lasă-1 circa 1 oră să crească într-un loc cald. Incinge uleiul într-o tigaie. Cu ajutorul a două linguri, ia câte puţin din compoziţia cu seminţe şi pune „norişorii” la prăjit în uleiul încins. Intoarce-i pe toate părţile şi scoate-i cu o paletă când au devenit aurii şi crocanţi la exterior.

Ca să desprinzi mai uşor compoziţia de pe linguri atunci când o pui la prăjit, udă la început lingurile, apoi clăteşte-le de fiecare dată sub jet de apă rece pentru înde­părtarea resturilor de pe ele.

Bulgăraşi din seminţe

Bulgăraşi din seminţe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.