Bulgăraşi din seminţe
PrinteazaO reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui si sare.
- 200 g faină albă
- 1/2 cub drojdie proaspătă
- 130 ml apă
- 1 lingură seminţe de susan
- 1 lingură seminţe de susan negru
- 1 lingură seminţe decojite de floarea-soarelui
- 1 lingură seminţe decojite de dovleac
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apa călduţă şi presară un praf de sare. Toarnă drojdia dizolvată peste faină, amestecă bine şi adaugă seminţele, tocându-le pe cele mai mari (cele de dovleac şi de floarea-soarelui) cu cuţitul.
Frământă aluatul până când devine elastic şi lasă-1 circa 1 oră să crească într-un loc cald. Incinge uleiul într-o tigaie. Cu ajutorul a două linguri, ia câte puţin din compoziţia cu seminţe şi pune „norişorii” la prăjit în uleiul încins. Intoarce-i pe toate părţile şi scoate-i cu o paletă când au devenit aurii şi crocanţi la exterior.
Ca să desprinzi mai uşor compoziţia de pe linguri atunci când o pui la prăjit, udă la început lingurile, apoi clăteşte-le de fiecare dată sub jet de apă rece pentru îndepărtarea resturilor de pe ele.
Bulgăraşi din seminţe
Poftă bună!