Merluciu frecat
PrinteazaO reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi, patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- pâine prăjită
- 1,5 dl ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aşezaţi merluciul uscat la vânt într-o cratiţă specială de pregătit peştele sau într-una normală, acoperiţi-l cu apă şi fier- beţi-l 10 minute. Stingeţi focul şi lăsaţi peştele în apa în care a fiert încă 20 de minute: dacă nu s-a înmuiat, prelungiţi fierberea câteva minute.
Jupuiţi peştele de piele şi eliminaţi eventualii solzi ori oase, după care mixaţi carnea. Treceţi-o într-o cratiţă pe care puneţi-o pe aragaz la foc extrem de mic. Adăugaţi puţin câte puţin uleiul, amestecând cu o lingură de lemn, până obţineţi o cremă.
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt împreună cu pătrunjelul curăţat şi spălat. Amestecaţi această tocătură cu crema de peşte, asezonaţi cu sare şi cu piper şi serviţi apoi călduţă în castronele, cu pâine prăjită.
Merluciu frecat
Poftă bună!