Ciorbă de pui cu smantană si ardei

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei.

Ingrediente:Ciorbă de pui cu smantană si ardei

  • 1 piept pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ţelină
  • sare
  • 3 linguri smântână
  • 1 gălbenuş
  • 100 g tăiţei laţi

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele. Cea­pa se toacă mărunt, ţelina şi ardeii se taie cubuleţe, iar morcovul se dă pe râzătoare. Se spală pieptul de pui, se ta­ie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când dă în clocot, se adună spuma şi se aruncă.

Se adaugă zarzava­tul şi se fierbe la foc mic 30-35 de minute. Se adaugă tăiţeii şi se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ia de pe foc.

Separat, se bate gălbenu­şul cu smântână. Se pune un polonic de zeamă din su­pă peste smântână, se ames­tecă uşor şi se toarnă totul în oala cu supă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.