Ciorbă de pui cu smantană si ardei
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei.
Ingrediente:
- 1 piept pui
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ţelină
- sare
- 3 linguri smântână
- 1 gălbenuş
- 100 g tăiţei laţi
Mod de preparare:
Se curăţă legumele. Ceapa se toacă mărunt, ţelina şi ardeii se taie cubuleţe, iar morcovul se dă pe râzătoare. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când dă în clocot, se adună spuma şi se aruncă.
Se adaugă zarzavatul şi se fierbe la foc mic 30-35 de minute. Se adaugă tăiţeii şi se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ia de pe foc.
Separat, se bate gălbenuşul cu smântână. Se pune un polonic de zeamă din supă peste smântână, se amestecă uşor şi se toarnă totul în oala cu supă.
Pofta buna!