Gogosi cu ciocolata alba

Printeaza

O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie.

Ingrediente: Gogosi cu ciocolata alba

  • 500 g faină
  • 5 linguri zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g unt
  • 400 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 plic vanilat
  • sare
  • 1 cubuleţ drojdie
  • 50 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia, zaharul, untul şi sarea în lapte­le călduţ. Se adaugă gălbenu­şurile, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi, treptat, făi­na. Se frământă bine, apoi se lasă 30 de minute să crească.

Se întinde o foaie, din ca­re se taie cu gura unui pa­har gogoşile. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins, se scot pe hârtie absorbantă şi, după ce s-au răcit puţin, se glazurează cu ciocolata albă topită la bain-marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.