Gogosi cu ciocolata alba
PrinteazaO reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie.
- 500 g faină
- 5 linguri zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 g unt
- 400 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 1 plic vanilat
- sare
- 1 cubuleţ drojdie
- 50 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia, zaharul, untul şi sarea în laptele călduţ. Se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi, treptat, făina. Se frământă bine, apoi se lasă 30 de minute să crească.
Se întinde o foaie, din care se taie cu gura unui pahar gogoşile. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins, se scot pe hârtie absorbantă şi, după ce s-au răcit puţin, se glazurează cu ciocolata albă topită la bain-marie.
Pofta buna!