Prăjitură de morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt, scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra.

Ingrediente: Prăjitură de morcovi

  • 2 ceşti de zahăr
  • 3/4 ceaşcă de ulei
  • 3 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3/4 ceaşcă de lapte bătut
  • 2 ceşti de morcov ras
  • 1 ceaşcă fulgi de cocos
  • 1 ananas ras
  • 2 ceşti de făină
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 1/2 linguriţă de sare
  • 1 ceaşcă de alune tocate
  • 1/2 ceaşcă de unt
  • 1 pachet de brânză grasă
  • 4 ceşti de zahăr pudră

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă zahărul, uleiul, ouăle, 1 pli­culeţ de zahăr vanilat şi laptele bătut. Se adaugă morcovii, coco­sul, celălalt zahărvanilat şi ananasul. Separat,într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, scorţişoara măcinată şi sarea, apoi uşor se încorporează în amestecul de morcovi.

Se adaugă şi alunele. Se întinde amestecul într-o tavă termorezistentă. Se coa­ce circa 50 de minute (se probează cu scobitoarea, să se vadă dacă-i coaptă).

Se lasă să se răcească. între timp se amestecă într-un castron untul, brânza, celălalt pliculeţ de vanilie şi zahărul pudră până se obţine o cremă omogenă, mai moale.

Se adaugă peste prăjitură cât încă se află în tavă, apoi se taie în bucăţi potrivite ca mărime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.