Prăjitură de morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt, scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra.
Ingrediente:
- 2 ceşti de zahăr
- 3/4 ceaşcă de ulei
- 3 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3/4 ceaşcă de lapte bătut
- 2 ceşti de morcov ras
- 1 ceaşcă fulgi de cocos
- 1 ananas ras
- 2 ceşti de făină
- 2 plicuri praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 1/2 linguriţă de sare
- 1 ceaşcă de alune tocate
- 1/2 ceaşcă de unt
- 1 pachet de brânză grasă
- 4 ceşti de zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă zahărul, uleiul, ouăle, 1 pliculeţ de zahăr vanilat şi laptele bătut. Se adaugă morcovii, cocosul, celălalt zahărvanilat şi ananasul. Separat,într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, scorţişoara măcinată şi sarea, apoi uşor se încorporează în amestecul de morcovi.
Se adaugă şi alunele. Se întinde amestecul într-o tavă termorezistentă. Se coace circa 50 de minute (se probează cu scobitoarea, să se vadă dacă-i coaptă).
Se lasă să se răcească. între timp se amestecă într-un castron untul, brânza, celălalt pliculeţ de vanilie şi zahărul pudră până se obţine o cremă omogenă, mai moale.
Se adaugă peste prăjitură cât încă se află în tavă, apoi se taie în bucăţi potrivite ca mărime.
Pofta buna!