Mesfouf
PrinteazaMesfouf din: faina de cuscus, fructe uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline.
Ingrediente:
- 500 g făină de cuşcuş
- 150 g fructe uscate (stafide, curmale)
- câteva bobiţe de rodie
- 20 g unt
- 2 linguri de zahăr
- ulei extravirgin de măsline
Mod de preparare:
Turnaţi cuşcuşul într-o salatieră mare, adăugaţi o lingură de ulei extravirgin de măsline şi desprindeţi-l în bobiţe cu mâna.
Umpleţi cu apă partea inferioară a cratiţei speciale pentru pregătirea cuşcuşului, daţi-o în clocot, apoi puneţi cuşcuşul în partea superioară. Lăsaţi-I să fiarbă 20 de minute din clipa în care începe să iasă aburi.
Când e gata, scoateţi partea superioară a recipientului şi răsturnaţi-l într-o farfurie adâncă mare.
Stropiţi cuşcuşul cu un pahar de apă călduţă şi lăsaţi-l s-o absoarbă.
După ce lucraţi bine cu mâna unsă cu puţin ulei făina de cuşcuş ca să separaţi grăunţele, puneţi-o iar în cratiţă şi fierbeţi-o încă 20 de minute la aburi.
După aceea puneţi-o într-un castron, adăugaţi untul şi amestecaţi bine.
Serviţi desertul pe un platou presărat cu zahăr şi ornat cu fructe uscate şi cu bobiţe de rodie.
Mesfouf
Poftă bună!