Mesfouf

Printeaza

Mesfouf din: faina de cuscus, fructe uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:

  • 500 g făină de cuşcuş
  • 150 g fructe uscate (stafide, curmale)
  • câteva bobiţe de rodie
  • 20 g unt
  • 2 linguri de zahăr
  • ulei extravirgin de măsline

 

Mod de preparare:

Turnaţi cuşcuşul într-o salatieră mare, adău­gaţi o lingură de ulei extravirgin de măsline şi desprindeţi-l în bobiţe cu mâna.

Umpleţi cu apă partea inferioară a cratiţei speciale pentru pregătirea cuşcuşului, daţi-o în clocot, apoi puneţi cuşcuşul în partea superioară. Lăsaţi-I să fiarbă 20 de minute din clipa în care începe să iasă aburi.

Când e gata, scoateţi partea superioară a reci­pientului şi răsturnaţi-l într-o farfurie adâncă mare.

Stropiţi cuşcuşul cu un pahar de apă călduţă şi lăsaţi-l s-o absoarbă.

După ce lucraţi bine cu mâna unsă cu puţin ulei făina de cuşcuş ca să separaţi grăunţele, pune­ţi-o iar în cratiţă şi fierbeţi-o încă 20 de minute la aburi.

După aceea puneţi-o într-un castron, adău­gaţi untul şi amestecaţi bine.

Serviţi desertul pe un platou presărat cu zahăr şi ornat cu fructe uscate şi cu bobiţe de rodie.

 

Mesfouf

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.