Salată asiatică din orez
PrinteazaO reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei, sare, crabi, ulei de susan si zahar.
- 8 ciuperci (mai mari)
- 350 g orez
- 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de carne)
- 6 cl sherry demisec
- 6 lingurite sos de soia
- 600 g fasole verde
- 250 g dovlecei (zucchini)
- sare
- 300 g crabi din conservă
- 4 lingurite ulei (de susan)
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Ciupercile se opăresc cu apă clocotită şi se lasă să se umile circa 1/2oră. Orezul, împreună cu 1/2 litru supă din carne de pui, 2 linguri sherry şi 2 linguri sos de soia se pune într-un vas la fiert. Circa 20 de minute se lasă orezul să fiarbă la foc mic.
Păstăile de fasole verde se taie oblic, în bucăţi de 1 cm lungime, iar dovlecelul în cuburi. Ciupercile se scurg, se taie mărunt şi se fierb în apă sărată circa 1/2 oră acoperit, la foc mic. Aproximativ cu 10 minute înainte ca ciupercile să fie gata fierte, se adaugă fasolea, iar cu circa 3 minute înainte, dovlecelul.
Legumele se scurg, se pun într-un castron şi se amestecă cu orezul şi cu crabii. Din supa de pui rămasă şi din celelalte ingrediente rămase (sosul de soia. uleiul de susan şi zahărul) se prepară un sos cu care se marinea- ză salata şi se lasă 1 -2 ore înainte de a o servi ca să se întrepătrundă bine.
Salată asiatică din orez
Poftă bună!