Spumă de ciocolată cu ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si praf de ardei iute.

Ingrediente:Spumă de ciocolată cu ardei iute

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 150 g zahăr
  • 150 g frişca lichidă
  • 3 ouă
  • 1 dl lapte
  • 1 lingură de migdale, curăţate de pielită
  • câteva frunze de mentă
  • praf de ardei iute

 

Mod de preparare:

Mărunţiţi 250 g de ciocolată amăruie, to- piţi-o în lapte într-o cratiţă la bain-marie, apoi lăsaţi-o să se răcească.

Spargeţi ouăle, separaţi albuşurile de găl­benuşuri şi, într-un castron, frecaţi bine gălbenuşurile cu zahărul şi adăugaţi după aceea ciocolata topită în lapte. încorporaţi frişca bătută în prealabil, la fel şi albuşurile foarte bine bătute. Turnaţi preparatul în şase castronele monoporţie şi băgaţi-le în frigider cel puţin 2 ore.

Când serviţi, ornaţi-le cu solzişori tăiaţi din ciocolata rămasă, cu migdale tocate mare şi cu un praf generos de ardei iute, pre­cum şi cu câteva frunzuliţe de mentă bine spălată.

Spumă de ciocolată cu ardei iute

Spumă de ciocolată cu ardei iute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.