Spumă de ciocolată cu ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si praf de ardei iute.
- 300 g ciocolată amăruie
- 150 g zahăr
- 150 g frişca lichidă
- 3 ouă
- 1 dl lapte
- 1 lingură de migdale, curăţate de pielită
- câteva frunze de mentă
- praf de ardei iute
Mod de preparare:
Mărunţiţi 250 g de ciocolată amăruie, to- piţi-o în lapte într-o cratiţă la bain-marie, apoi lăsaţi-o să se răcească.
Spargeţi ouăle, separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi, într-un castron, frecaţi bine gălbenuşurile cu zahărul şi adăugaţi după aceea ciocolata topită în lapte. încorporaţi frişca bătută în prealabil, la fel şi albuşurile foarte bine bătute. Turnaţi preparatul în şase castronele monoporţie şi băgaţi-le în frigider cel puţin 2 ore.
Când serviţi, ornaţi-le cu solzişori tăiaţi din ciocolata rămasă, cu migdale tocate mare şi cu un praf generos de ardei iute, precum şi cu câteva frunzuliţe de mentă bine spălată.
Spumă de ciocolată cu ardei iute
Poftă bună!