Fursecuri delicioase cu migdale
PrinteazaO reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar, albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate.
- 330 g migdale
- 320 g zahăr
- 3 albuşuri
- 1 lingură faină albă
- 2 linguriţe rom
- 1/2 lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară
pentru decor:
- 100 g fructe confiate mixte
Mod de preparare:
Râşneşte migdalele curăţate de pieliţă până când obţii o pulbere fină. Pune faina de migdale într-un castron, adaugă albuşurile, făina albă, coaja rasă de lămâie, romul, scorţişoara şi zahărul. Amestecă bine cu lingura de lemn toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii destul de tari.
Umple cu o parte din această compoziţie un poş cu vârful striat şi pune cu el pe tavă grămăjoare. Taie cu un cuţitaş ascuţit fructele confiate şi aşază câte o bucăţică în centrul fiecărei grămăjoare de compoziţie.
Coace prăjiturelele 8-10 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Când au căpătat o culoare aurie, scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească înainte de a le servi.
Fursecuri delicioase cu migdale
Poftă bună!