Farfalle cu rucola şi creveţi

Printeaza

Farfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g farfalle

pentru asezonare:

  • 150 g rucola
  • 200 g cozi de creveţi
  • 50 g seminţe de pin
  • 3 linguri parmezan ras
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală rucola, zvânt-o şi zdrobeşte usturoiul; pasează-le într-un blender, adăugând şi parmezanul ras.

Toarnă puţin câte puţin jumătate din cantitatea de ulei, amestecă bine şi pune sare şi piper, după gust.

Incinge restul de ulei într-o tigaie şi căleşte câteva minute creveţii decorticaţi, taie-i bucăţele, apoi pune-le sare şi piper, după gust

.Pune seminţele de pin într-o tavă şi prăjeşte-le în cup­tor până când se rumenesc, având grijă să nu le arzi.

Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare, fierbe-le al dente, scurge-le şi pune-le în tigaie la călit împreună cu creveţii şi sosul de rucola, ameste­când continuu.

Serveşte pastele fierbinţi decorate cu frunze de rucola.

 

Farfalle cu rucola şi creveţi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.