Farfalle cu rucola şi creveţi
PrinteazaFarfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g farfalle
pentru asezonare:
- 150 g rucola
- 200 g cozi de creveţi
- 50 g seminţe de pin
- 3 linguri parmezan ras
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală rucola, zvânt-o şi zdrobeşte usturoiul; pasează-le într-un blender, adăugând şi parmezanul ras.
Toarnă puţin câte puţin jumătate din cantitatea de ulei, amestecă bine şi pune sare şi piper, după gust.
Incinge restul de ulei într-o tigaie şi căleşte câteva minute creveţii decorticaţi, taie-i bucăţele, apoi pune-le sare şi piper, după gust
.Pune seminţele de pin într-o tavă şi prăjeşte-le în cuptor până când se rumenesc, având grijă să nu le arzi.
Pune pastele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare, fierbe-le al dente, scurge-le şi pune-le în tigaie la călit împreună cu creveţii şi sosul de rucola, amestecând continuu.
Serveşte pastele fierbinţi decorate cu frunze de rucola.
Farfalle cu rucola şi creveţi
Poftă bună!