Palmieri din foitaj cu lămaie

Printeaza

O reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie, ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra.

Ingrediente:Palmieri din foitaj cu lămaie

pentru palmieri:

  • 300 g faină albă
  • 200 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 l ulei de arahide pentru prăjit

pentru decor:

  • 30 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Aşază faina în formă de fântână, pune în mijloc oul, untul înmuiat la tempera­tura camerei, laptele, bicarbonatul, 100 g zahăr şi frământă bine, apoi lasă aluatul să se odihnească 10-15 minute la temperatura camerei.

Pune într-un castron 100 g zahăr, coaja rasă de lămâie şi, cu ajutorul unei furculiţe, amestecă bine. Intinde o foaie de aluat cu grosimea de circa 2 mm şi dă-i o formă dreptunghiulară, tăind marginile. Presară suprafaţa aluatului cu amestecul de zahăr şi coajă de lămâie.

Prinde aluatul de latura scurtă şi plia- ză-1 spre interior, procedând similar şi cu cealaltă parte, în aşa fel încât marginile aluatului să se întâlnească pe mijloc. Pliază din nou aluatul pe lungime (margini­le trebuie să rămână în interior) şi taie-1 fâşii cu lăţimea de 1 cm.

Prăjeşte rulourile circa 1 minut în baie de ulei încins, scoate-le cu paleta, pe hârtie absorbantă. Lasă-le să se răcească, apoi presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.

Palmieri din foitaj cu lămâie

Palmieri din foitaj cu lămaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.