Palmieri din foitaj cu lămaie
PrinteazaO reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie, ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra.
pentru palmieri:
- 300 g faină albă
- 200 g zahăr
- 1 lămâie
- 1 ou
- 20 g unt
- 1/2 pahar lapte
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 l ulei de arahide pentru prăjit
pentru decor:
- 30 g zahar pudra
Mod de preparare:
Aşază faina în formă de fântână, pune în mijloc oul, untul înmuiat la temperatura camerei, laptele, bicarbonatul, 100 g zahăr şi frământă bine, apoi lasă aluatul să se odihnească 10-15 minute la temperatura camerei.
Pune într-un castron 100 g zahăr, coaja rasă de lămâie şi, cu ajutorul unei furculiţe, amestecă bine. Intinde o foaie de aluat cu grosimea de circa 2 mm şi dă-i o formă dreptunghiulară, tăind marginile. Presară suprafaţa aluatului cu amestecul de zahăr şi coajă de lămâie.
Prinde aluatul de latura scurtă şi plia- ză-1 spre interior, procedând similar şi cu cealaltă parte, în aşa fel încât marginile aluatului să se întâlnească pe mijloc. Pliază din nou aluatul pe lungime (marginile trebuie să rămână în interior) şi taie-1 fâşii cu lăţimea de 1 cm.
Prăjeşte rulourile circa 1 minut în baie de ulei încins, scoate-le cu paleta, pe hârtie absorbantă. Lasă-le să se răcească, apoi presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le.
Palmieri din foitaj cu lămâie
Poftă bună!